Consultant (Amsterdam/Utrecht/Den Haag)

Solliciteer nu

Consultant (Amsterdam/Utrecht/Den Haag)

Een woning kopen is een belangrijk moment in het leven van onze klanten. Jij bent toegewijd om ze te helpen aan een financiering die past bij hun doelen en wensen op de lange termijn. Door jouw hulp doorlopen ze zonder zorgen het hypotheektraject bij één van de geldverstrekkers waar wij mee samenwerken. Je werkt op één van onze kantoren in Amsterdam, Utrecht of Den Haag.

Full-time · Locatie in overleg

Als consultant bij Viisi werk je in een klantgerichte, enthousiaste en persoonlijke omgeving en geef je je klanten een compleet financieel advies over het kopen van een woning.

Met jouw hulp krijgen je klanten een goed beeld van hun financieringsmogelijkheden. Daarnaast hou je natuurlijk ook rekening met hun doelen en wensen op de lange termijn, en zorg je voor een bestendig advies. Het is jouw doel om een financiële situatie te creëren zonder zorgen.

Je begeleidt je klanten van de eerste kennismaking tot na het passeren bij de notaris. Ook als ze later nog vragen hebben, kunnen ze bij jou terecht. Dit kan zowel telefonisch, online, als op kantoor zijn. Op onze kantoren werk je samen met andere collega’s, zodat je ook van elkaar kan leren. En kom je er even niet uit? Dan is er altijd iemand in de buurt om mee te denken!

Gedurende de dag maak je berekeningen voor je klanten, heb je contact met geldverstrekkers, controleer je documenten en heb je contact met nieuwe en bestaande klanten. Kortom: een veelzijdige baan waarbij geen dag hetzelfde is.

Wat ga je doen als Consultant?

 • Bij je start als consultant word je intern opgeleid. Je haalt de nodige diploma’s (in ieder geval Wft Basis, Vermogen en Hypothecair) en draait mee met verschillende cirkels. Daarnaast voer je oefengesprekken met collega’s.

 • Binnen een half jaar kan je zelfstandig klanten adviseren. Je wordt dan nog steeds gecoacht door één van je ervaren collega’s.

 • Onze Viisi Academy zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in de markt. Zo beschik je altijd over de actuele informatie die je als consultant nodig hebt.

 • Je helpt je klanten met de financiering van hun woning. Je inventariseert de mogelijkheden voor de financiering, je signaleert valkuilen voor hun specifieke situatie en je begeleidt het afsluiten van de hypotheek. Je zorgt er ook voor dat thema’s als arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en pensioen besproken worden. Contact met klanten gaat via telefoon, videobellen, e-mail of fysiek aan tafel.

 • Als consultant werk je fulltime. Daarnaast ben je bereid om ongeveer twee keer per maand in de avond een webinar te geven en/of af en toe ‘s avonds klanten te adviseren.

Wat vinden wij zelf?

"Bij Viisi werken we met z'n allen aan één doelstelling: goed en gedegen advies geven aan onze klanten. Dit zorgt ervoor dat het hele bedrijf er op is ingericht om dit zo optimaal mogelijk te doen. Dat geeft een enorm teamgevoel!"

"Leuk aan het werken bij Viisi vind ik dat je klanten echt helpt bij een van de grootste en belangrijkste aankopen van je leven. Bijzonder vind ik ook dat je snel veel vertrouwen en verantwoordelijk krijgt zonder dat je meteen in het diepe wordt gegooid. Ook niet onbelangrijk: het zijn allemaal leuke en fijne collega’s!"

"Viisi geeft mij veel vrijheid en verantwoordelijkheid om mijn werk op mijn manier te doen en op mijn manier in te delen, terwijl ik altijd kan terugvallen op mijn team wanneer ik ergens hulp bij nodig heb of even wil sparren. Voor mij is dat de perfecte balans”

Jouw rol bij Viisi

Grote kans dat je nu denkt: maar wat wordt mijn rol nou eigenlijk? Bekijk dan eens onze organisatiestructuur. Zoals je kunt zien werken we in cirkels (een soort teams) met daarin specifieke rollen. En binnen de verschillende rollen die je vervult, kun je je eigen keuzes maken. Met andere woorden: jij krijgt alle verantwoordelijkheid en jij bepaalt zelf hoe we binnen jouw rol van A naar B komen. Bij ons geen managers die ’s morgens vertellen wat je vandaag moet gaat doen.

De belangrijkste rollen die jij gaat vervullen zitten in de cirkel Realising Dreams.

Je salarisstrook

Ook over ons beloningssysteem doen we niet geheimzinnig. Zo informeren we je niet alleen over het startsalaris en de salarisontwikkeling op korte termijn, maar zijn we ook eerlijk over wat je op de lange termijn gaat verdienen. Hierbij hebben we een aantal uitgangspunten:

 • Onze basissalarissen behoren tot het topkwartiel

 • Het basissalaris voor een consultant is € 3.984,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Per jaar werkervaring tellen we hier € 223,- bruto per maand bij op met een maximum van 3 jaar.

 • Op iedere 'werkverjaardag' bij Viisi gaat je bruto maandsalaris met € 223,- omhoog.

 • Bij 3, 6, 9 en 12 jaar in dienst vieren we je werkjubileum. Dat doen we met een eenmalige extra verhoging van € 280,-, bovenop de jaarlijkse salarisverhoging.

 • Je vakantiegeld en de dertiende maand ontvang je als persoonlijk budget in je eigen benefitshop, waarin je extra verlofdagen kunt aankopen of kiezen om het bedrag uit te betalen op je bankrekening. Kortom, jij beslist!

Herken je jezelf?

 • je hebt een afgeronde universitaire opleiding (bij voorkeur een master);

 • je bent bereid om minimaal 4 dagen per week op één van onze kantoren in Amsterdam, Utrecht of Den Haag te werken;

 • je hebt cijfermatig inzicht en affiniteit met de financiële sector;

 • je spreekt en schrijft uitstekend en professioneel Nederlands en Engels. De communicatie vanuit geldverstrekkers en overige partijen is altijd in het Nederlands, maar we hebben ook veel expats als klanten waarbij de voertaal Engels is;

 • je vindt het fijn om initiatief te nemen, je kunt goed meebewegen in de organisatie, je houdt van een uitdaging en je neemt graag je verantwoordelijkheid;

 • je gaat altijd voor perfectie;

 • je bent betrokken. Je vindt het vanzelfsprekend om ergens bij te springen wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld in onze ondersteunende teams;

 • je bent integer en loyaal;

 • je bent bereid je verder te ontwikkelen;

 • je kunt op verschillende niveaus schakelen en je bent in staat om je doelen te bereiken.

Voor deze vacature van Consultant hebben we aangegeven dat het gaat om een fulltime functie (40 uur per week). Het is echter niet zo dat je op een later moment niet parttime zou kunnen gaan werken. Na 1,5 jaar is het mogelijk om 0,9 FTE te gaan werken (4 om 5 dagen per week dan wel 4,5 dag per week) en na 3 jaar is het mogelijk om 0,8 FTE te gaan werken. Voor deze functie is het niet wenselijk om minder dan 0,8 FTE te werken.
Er zullen echter altijd situaties zijn waarbij we in overleg andere afspraken kunnen maken.

We willen dat je je thuis voelt bij Viisi, daarom wordt je gewaardeerd om wie je bent. 

We maken voor deze vacature geen gebruik van bemiddelingsbureaus of externe recruiters.

Ben jij degene die wij zoeken? Solliciteer direct via de knop hieronder. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met Esmee of Margy via werkenbij@viisi.nl, 020 280 73 20 of stuur een appje.

Neem de uitdaging aan en solliciteer!

Je krijgt van ons altijd een reactie op je sollicitatie. Niks gehoord? Check dan even je spambox of neem contact met ons op.

Onze locaties

Je vindt onze kantoren door het gehele land. Zie hier een overzicht van al onze vestigingen. Ons hoofdkantoor zit op het Surinameplein in Amsterdam.

Locatie in overleg