Traineeship consultant (diverse locaties)

Solliciteer nu

WO-traineeship consultant

Jij bent de consultant die onze klanten zoeken: je helpt ze een woning te kunnen kopen met financiering die past bij hun doelen en wensen op de lange termijn. Het is jouw doel om een financiële situatie zonder zorgen te creëren. Je werkt in Amsterdam of op een van onze andere locaties

FULL-TIME

Word jij consultant trainee bij Viisi?

Als hypotheek consultant bij Viisi geef je jouw klanten een compleet financieel advies over het thema wonen, in een klantgerichte, enthousiaste en persoonlijke omgeving .

Jij bent de financiële sparringpartner van onze klanten. Dankzij jou krijgen ze helder wat hun wensen en mogelijkheden zijn voor het kopen van hun nieuwe huis, op een bestendige manier. Daarbij houd je ook rekening met hun doelen en wensen op de lange termijn. 

Als consultant vind je het leuk om te sparren met je collega’s en oplossingen aan te dragen voor ingewikkelde zaken. Je werkt graag samen zodat je extra veel leert. Je kunt goed zelfstandig werken, maar resultaten vier je graag samen!

Wat ga je doen als consultant trainee?

 • Je start als junior consultant en gaat hoogopgeleide klanten adviseren met de focus op de aankoop van hun nieuwe woning;
 • Je inventariseert de mogelijkheden voor de financiering van een woning, je signaleert valkuilen specifiek voor de situatie en je begeleidt bij het afsluiten van de hypotheek. Je zorgt er ook voor dat thema’s zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en pensioen goed beschouwd worden. Dit doe je in een informele setting waarbij je met je klanten communiceert via de telefoon, een video-chat, per e-mail of aan tafel;
 • Je werkt vooral in het eerste jaar zoveel mogelijk in een van onze kantoren (in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Zwolle of Amersfoort) om ervoor te zorgen dat we je goed kunnen onboarden;

 • Je wordt direct gecoacht door één van onze ervaren collega-consultants;
 • Het is een fulltime functie. Je bent bereid om ongeveer 1 keer per maand in de avond een webinar te geven en af en toe klanten in de avonduren te adviseren;

 • Je volgt ons speciale traineeship tot consultant waardoor je binnen een half jaar zelfstandig klanten kunt adviseren. Je bouwt je eigen klantenbestand op en bent het directe aanspreekpunt voor je klanten;
 • Naast je on­-the-­job opleiding tot adviseur behaal je de benodigde vakdiploma’s (Wft, SEH, FFP etc.). Bovendien hebben wij ons eigen opleidingsinstituut, de Viisi Academy. Hierdoor blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en ontwikkel jij die analytische en communicatieve vaardigheden, die je nodig hebt om te behoren tot de beste financieel consultants.

Jouw rol als consultant trainee bij Viisi


Grote kans dat je nu denkt: maar wat wordt mijn rol nou eigenlijk? Kijk dan eerst maar eens naar onze organisatiestructuurZoals je kunt zien werken we in cirkels (een soort teams) met daarin specifieke rollen. En binnen de verschillende rollen die je vervult, ben je volledig autonoom. Met andere woorden: jij bent de baas en jij bepaalt zelf hoe we binnen jouw rol van A naar B komen. Bij ons geen managers die ’s morgens vertellen wat je vandaag moet gaat doen.

De belangrijkste rollen die jij gaat vervullen zitten in de Realising dreams cirkelNu kan het zijn dat een Viisionair al wat langer bij ons actief is graag buiten z’n comfortzone wil stappen of voor de variatie eens wat anders wil doen. Geen probleem, dat juichen we zelfs toe. Dankzij onze flexibele organisatiestructuur regelen ze dat gewoon zelf.


Tijdens het Viisi traineeship voor consultant word je in een aantal maanden opgeleid tot volwaardig financieel consultant, inclusief alle benodigde (Wft) diploma's. Daarvoor doorloop je, samen met andere nieuwe consultants, ons interne traineeship.

De komende startdata van dit traineeship zijn:

 • 1 november 2022
 • 1 januari 2023
 • 1 maart 2023

Mocht er, bij een van beide partijen, een reden zijn om hiervan af te wijken dan kunnen we dat in onderling overleg altijd afstemmen.

Onderdeel van ons sollicitatietraject is een meeloopdag op ons hoofdkantoor in Amsterdam (mits dat met de geldende Corona-maatregelen kan, anders zal deze dag online plaatsvinden). Het is belangrijk dat je op één van de geplande data een hele dag beschikbaar bent. De komende meeloopdagen zijn op 11 oktober, 2 november en 22 november 2022.


Je salarisstrook als consultant

Ook over ons beloningssysteem doen we niet geheimzinnig. Zo informeren we je niet alleen over het startsalaris en de salarisontwikkeling op korte termijn, maar hoor je van ons ook wat je op lange termijn gaat verdienen. Hierbij hebben we een aantal uitgangspunten:

 • Onze basissalarissen behoren tot het topkwartiel in het relevante vakgebied
 • Heb je nog geen werkervaring op het gebied van hypotheekadvies? Dan is het basissalaris voor een consultant € 3.338,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Per jaar relevante werkervaring tellen we hier € 205,- bruto per maand bij op. Heb je wel relevante werkervaring als hypotheekadviseur bij een soortgelijk bedrijf? Dan is jouw startsalaris is afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring dat je hebt.

 • Bij 3, 6 en 9 jaar in dienst vieren we je werkjubileum. Dan krijg je een extra verhoging van 1,25 keer de standaard salarisverhoging.
 • Je wordt bij Viisi intern opgeleid tot hypotheekadviseur. Je wordt bij Viisi intern opgeleid tot hypotheekadviseur. Je vakantiegeld en de dertiende maand ontvang je als persoonlijk budget in je eigen Benefit Shop, waarmee je extra verlofdagen kunt aankopen of kan kiezen om het bedrag uit te betalen op je bankrekening. Kortom, jij beslist!

Herken jij jezelf?

Je hebt een afgeronde academische (WO) opleiding. We vinden het vooral belangrijk dat je een goed academisch denkniveau hebt en dat je dit tijdens je studie bewezen hebt. Het is minder belangrijk welke opleiding je hebt gedaan.

 • Je hebt een universitaire (WO) opleiding afgerond (bij voorkeur een Master);

 • Je hebt cijfermatig inzicht;
 • Je hebt affiniteit met de financiële sector;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend, professioneel Nederlands en Engels;
 • Je bent ambitieus en dat heb je (binnen of buiten je studie) al laten zien;
 • Werken bij een jong, snel groeiend bedrijf past bij jou:
 • Je toont van nature veel initiatief, je kunt goed meebewegen in de organisatie, je houdt van een uitdaging en je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je werkt secuur en gestructureerd;
 • Je bent een teamplayer. Je vindt het vanzelfsprekend om ergens bij te springen wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld in ons Happiness Factory team;
 • Je bent leergierig;
 • Je bent integer en loyaal;
 • Je bent bereid je verder te ontwikkelen als financieel consultant;
 • Je bent beschikbaar op één van onze komende meeloopdagen: 11 oktober, 2 november en 22 november 2022.
 • Je kunt starten op 1 november 2022, 1 januari 2023 of 1 maart 2023 (tenzij we iets anders afspreken).

We willen dat je je thuis voelt bij Viisi, daarom wordt je gewaardeerd om wie je bent. 

We maken voor deze vacature geen gebruik van bemiddelingsbureaus of externe recruiters.

Ben jij de junior consultant die wij zoeken? Solliciteer direct via de knop hieronder. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via 020 280 73 20.

Neem de uitdaging aan en solliciteer!

Je krijgt van ons altijd een reactie op je sollicitatie. Niks gehoord? Check dan even je spambox of neem contact met ons op.

Onze locaties

Je vindt onze kantoren door het gehele land. Zie hier een overzicht van al onze vestigingen. Ons hoofdkantoor zit op het Surinameplein in Amsterdam.

Amsterdam HQ Surinameplein 124