Traineeship consultant (diverse locaties)

Solliciteer nu

Traineeship consultant

Jij bent de financieel adviseur die onze hoogopgeleide klanten zoeken: je helpt ze een woning te kunnen kopen met financiering die past bij hun doelen en wensen op de lange termijn. Het is jouw doel om een financiële situatie zonder zorgen te creëren. Je werkt op een van onze
 locaties. 

FULL-TIME

Jouw toekomstige collega's?

Als consultant bij Viisi ben je de financieel adviseur die onze hoogopgeleide klanten zoeken. In een klantgerichte, enthousiaste en persoonlijke omgeving geef je jouw klanten een compleet financieel advies over het thema wonen. 

Jij bent de financiële sparring partner van onze klanten. Dankzij jou krijgen ze helder wat hun wensen en mogelijkheden zijn voor het kopen van hun nieuwe huis, op een bestendige manier. Daarbij houd je ook rekening met hun doelen en wensen op de lange termijn. Het is jouw doel om een financiële situatie te creëren zonder zorgen.

Je vindt het leuk om te sparren met je collega’s en oplossingen aan te dragen voor ingewikkelde zaken. Je werkt graag samen zodat je extra veel leert. Je kunt goed zelfstandig werken, maar resultaten vier je graag samen!

Wat ga je doen als consultant?

 • Je start als (junior) consultant en gaat hoogopgeleide klanten adviseren met de focus op de aankoop van hun nieuwe woning;
 • Je inventariseert de mogelijkheden voor de financiering van een woning, je signaleert valkuilen specifiek voor de situatie en je begeleidt bij het afsluiten van de hypotheek. Je zorgt er ook voor dat thema’s zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en pensioen goed beschouwd worden. Dit doe je in een informele setting waarbij je met je klanten communiceert via de telefoon, een video-chat, per e-mail of aan tafel;
 • Je werkt minimaal het eerste jaar zoveel mogelijk op een van onze kantoren om ervoor te zorgen dat we je goed kunnen onboarden;
 • Je wordt direct gecoacht door één van onze ervaren collega's;
 • Het is een fulltime functie. Je bent bereid om ongeveer 2 keer per maand in de avond een webinar te geven en af en toe klanten in de avonduren te adviseren;
 • Je volgt ons speciale ontwikkeltraject waardoor je binnen een half jaar zelfstandig klanten kunt adviseren. Je bouwt je eigen klantenbestand op en bent het directe aanspreekpunt voor je klanten;
 • Naast je on­-the-­job opleiding tot adviseur behaal je de benodigde vakdiploma’s (Wft, SEH, FFP etc.). Bovendien hebben wij ons eigen opleidingsinstituut, de Viisi Academy. Hierdoor blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en ontwikkel jij die analytische en communicatieve vaardigheden, die je nodig hebt om te behoren tot de beste financieel consultants.

Jouw rol bij Viisi


Grote kans dat je nu denkt: maar wat wordt mijn rol nou eigenlijk? Kijk dan eerst maar eens naar onze organisatiestructuur. Zoals je kunt zien werken we in cirkels (soort teams) met daarin specifieke rollen. En binnen de verschillende rollen die je vervult, ben je volledig autonoom. Met andere woorden: jij bent de baas en jij bepaalt zelf hoe we binnen jouw rol van A naar B komen. Bij ons geen managers die ’s morgens vertellen wat je vandaag moet gaat doen.

De belangrijkste rollen die jij gaat vervullen zitten in de Realising dreams cirkel. Nu kan het zijn dat een Viisionair al wat langer bij ons actief is graag buiten z’n comfortzone wil stappen of voor de variatie eens wat anders wil doen. Geen probleem, juichen we zelfs toe. Dankzij onze flexibele organisatiestructuur regelen ze dat gewoon zelf.

Bij Viisi word je in een aantal maanden opgeleid tot volwaardig consultant, inclusief alle benodigde (Wft) diploma's. Daarvoor doorloop je, samen met andere nieuwe consultants, ons interne opleidingstraject.

De komende startdata van dit traject zijn:

 • 1 september 2022
 • 1 november 2022
 • 1 januari 2023

Mocht er, bij een van beide partijen, een reden zijn om hiervan af te wijken dan kunnen we dat in onderling overleg altijd afstemmen.

Onderdeel van ons sollicitatietraject is een dag op ons hoofdkantoor in Amsterdam (mits dat met de geldende Corona-maatregelen kan, anders zal deze dag online plaatsvinden). Het is belangrijk dat je op één van de geplande data een hele dag beschikbaar bent. De komende sollicitatiedagen zijn op 10 augustus, 30 augustus en 21 september 2022.


Je salarisstrook

Ook over ons beloningssysteem doen we niet geheimzinnig. Zo informeren we je niet alleen over het startsalaris en de salarisontwikkeling op korte termijn, maar hoor je van ons ook wat je op lange termijn gaat verdienen. Hierbij hebben we een aantal uitgangspunten:

 • Onze basissalarissen behoren tot het topkwartiel in het relevante vakgebied
 • Jouw startsalaris is afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring dat je hebt. Relevante werkervaring is voor deze vacature alleen ervaring als hypotheekadviseur bij een soortgelijk bedrijf. Het basissalaris is € 3.338,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband en per jaar relevante werkervaring tellen we er € 205,- bruto per maand bij op.
 • Bij 3, 6 en 9 jaar in dienst vieren we je werkjubileum. Dan krijg je een extra verhoging van 1,25 keer de standaard salarisverhoging.
 • Je wordt bij Viisi intern opgeleid tot hypotheekadviseur. Iedereen start met een bruto maandsalaris van €3.338 op basis van een fulltime dienstverband (40 uur). Op iedere 'werkverjaardag' bij Viisi gaat je bruto maandsalaris met € 205,- omhoog. Mocht je al ruime ervaring hebben als hypotheekadviseur bij een soortgelijk bedrijf, dan kan hiervan worden afgeweken.
 • Je vakantiegeld en de dertiende maand ontvang je als persoonlijk budget in je eigen benefitshop, waarin je extra verlofdagen kunt aankopen of kiezen om het bedrag uit te betalen op je bankrekening. Kortom, jij beslist!

Herken je jezelf?

Je hebt een afgeronde academische opleiding. We vinden het vooral belangrijk dat je een goed academisch denkniveau hebt en dat je dit tijdens je studie bewezen hebt. Het is minder belangrijk welke opleiding je hebt gedaan.

 • Je hebt een universitaire opleiding afgerond (bij voorkeur een Master);
 • Je bent starter op de arbeidsmarkt of hebt maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Je hebt cijfermatig inzicht;
 • Je hebt affiniteit met de financiële sector;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend, professioneel Nederlands;
 • Je bent ambitieus en dat heb je (binnen of buiten je studie) al laten zien;
 • Werken bij een jong, snel groeiend bedrijf past bij jou:
  je toont van nature veel initiatief, je kunt goed meebewegen in de organisatie, je houdt van een uitdaging en je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je werkt secuur en gestructureerd;
 • Je bent een teamplayer. Je vindt het vanzelfsprekend om ergens bij te springen wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld in ons Happiness Factory team (cirkel);
 • Je bent leergierig;
 • Je bent integer en loyaal;
 • Je bent bereid je verder te ontwikkelen;
 • Je bent beschikbaar op één van onze komende sollicitatiedagen: 10 augustus, 30 augustus en 21 september 2022;
 • Je kunt starten op 1 september 2022, 1 november 2022 of 1 januari 2023 (tenzij we iets anders afspreken).

We willen dat je je thuis voelt bij Viisi, daarom wordt je gewaardeerd om wie je bent. 

We maken voor deze vacature geen gebruik van bemiddelingsbureaus of externe recruiters.

Ben jij degene die wij zoeken? Solliciteer direct via de knop hieronder. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via 020 280 73 20.

Neem de uitdaging aan en solliciteer!

Je krijgt van ons altijd een reactie op je sollicitatie. Niks gehoord? Check dan even je spambox of neem contact met ons op.

Locaties Viisi

Je vindt onze kantoren door het gehele land. Zie hier een overzicht van al onze vestigingen. Ons hoofdkantoor zit op het Surinameplein.

Amsterdam HQ Surinameplein 124